Over Coby

Op een natuurlijke manier je gezondheid verbeteren

  • Empathisch, enthousiast en ondernemend
  • Kijken naar de mens als geheel
  • Oprechte aandacht voor jou

Mijn persoonlijke achtergrond

Als jongste kind en enig meisje in een ondernemersgezin van vader, moeder en vier oudere broers, ben ik opgegroeid op een veebedrijf. Een doorlopend bedrijf waar hard werken de norm was en we van elkaar wisten dat samenwerken de sleutel tot succes was. Het was een prachtige jeugd en met het leven op de boerderij is de basis gelegd voor waar ik me vandaag prettig bij voel; het verbonden zijn met elkaar, één met de natuur, openheid, ruimte en vrijheid willen ervaren. Het was dan ook wel een bewuste keuze om op een plek te wonen waar ik deze aspecten terugvind. Samen met mijn man Erik en onze twee studerende dochters (deels uitwonend) ervaren we ons woonboerderijtje als een ‘warm leefhuis’. Het is ook de reden waarom ik mijn praktijk bewust aan huis wilde hebben.

Kernwaarden: empathisch, enthousiast, ondernemend, leergierig en serieus in mijn vakgebied

Carrière in de medische wereld

Van jongs af aan was het voor mij helder dat ik graag werkzaam wilde zijn in de dienstverlening. Na de MDGOO-VP opleiding heb ik in 1993 de HBO-V afgerond en ben ik vervolgens zo’n 20 jaar actief geweest in verschillende functies in de gezondheidszorg. Als verpleegkundige en manager heb ik in het ziekenhuis gewerkt op de afdeling: ‘Longziekten en Algemeen Interne’ en vervolgens een interne afdeling met specialisatie ‘Endocrinologie’ (onderzoek en behandeling van hormoonaandoeningen en stofwisselingsziekten, o.a. schildklier- en alvleesklieraandoeningen, Diabetes Mellitis type 1 en 2, etc). Hierna heb ik gewerkt als indicatie-adviseur waarbij ik samen met de klant de zorgaanvragen in kaart bracht en in werking stelde. Hierdoor kreeg ik heel mooi inzicht in de sociale kaart in verschillende regio’s. Vervolgens ben ik nog ruim 7 jaar werkzaam geweest als wijkverpleegkundige. Naast de hulp aan huis verzorgde ik voorlichtingen, begeleidde mensen met psychosociale problemen en stelde verpleegkundige diagnoses. Dit in goede samenwerking met verzorgingsteams, huisartsen en specialisten.

Contact opnemen

Geheel vrijblijvend

Intake aanvragen

Direct aan de slag

OERsterk coach

Samen met mijn man Erik, heb ik van 2010 tot 2022 een succesvolle kledingwinkel voor dames en heren in het centrum van Stiens opgebouwd. We vonden het samen heerlijk om dit nieuwe avontuur aan te gaan en hebben dit altijd met veel plezier gedaan. Ook in dit vakgebied was ik altijd zeer geïnteresseerd in ‘kleding als taal’, met andere woorden: wat wil een mens van zichzelf laten zien door middel van kleding. Het werken met mensen sprak me altijd al aan. Zo kroop het bloed… je kent de uitdrukking vast. Ik wilde weer iets doen met mijn medische achtergrond, mezelf weer nuttig maken op het vlak van mens en gezondheid. Dit heeft ertoe geleid dat ik begin 2019 in deeltijd de OERsterk opleiding van drs. Richard de Leth ben gaan volgen. Tijdens deze opleiding, waarbij de holistische mensvisie centraal staat, ben ik opgeleid tot OERsterk coach en zo heb ik nu een eigen praktijk. Lees hier meer over mijn aanpak.

PNI therapeut

kPNI staat voor klinische Psycho-Neuro-Immunologie en brengt natuurgeneeskunde en conventionele geneeskunde bij elkaar. Het is een zogenaamde ‘evidence based wetenschap’. Als kPNI therapeute beschik ik over vaardigheden voor diagnose en behandeling om je lichaam terug in balans te brengen en te laten functioneren zoals het bedoeld is. Op naar een gezonder leven waarbij klachten preventief worden voorkomen. We doen niet aan symptoombestrijding maar kijken graag vooral naar de oorzaak ervan. Klachten staan meestal niet op zichzelf, met mijn hulp zul je dat ontdekken. Door te kijken naar de ‘oorzaak van de oorzaak’ kunnen we hier samen verbetering in aanbrengen zodat jij het leven weer aankunt. Lees hier meer over wat kPNI is en wat het voor jou kan doen.

Welvaart en ziekte

De wereld waarin we leven, onze voeding en de levensstijl die we er op nahouden is de oorzaak van vele chronische problemen zo is mijn stellingname. Hart- en vaatziekten, chronische vermoeidheid, fibromyalgie en depressie om er een paar te noemen. Dit is vaak terug te voeren op een overactief immuunsysteem. Dit terug in balans brengen is een belangrijke doelstelling in al mijn behandelingen. Kijken naar de oorzaken en daar op acteren kan alleen als we helder hebben welke leefstijlfactoren een negatieve invloed op jou hebben. Alleen zo weten we waaraan gewerkt moet worden. Vaak zie je spectaculaire verbetering van klachten als het voedingspatroon beter wordt, als er meer bewogen wordt en je bioritme op orde komt. Ook het wegnemen van stress en ermee om leren gaan geeft je nieuwe energie om het leven weer aan te kunnen. Met mijn hulp krijg je weer grip op je eigen gezondheid, voor nu en voor altijd, daar willen we naartoe!

Gediplomeerd therapeut

Aanpak waarin de mens als één geheel centraal staat. Vanuit ons vak vinden we het van het grootste belang om ieders gezondheid te optimaliseren en preventief bezig te zijn ter voorkoming van ziekte.

Aangesloten bij:

Kom in contact

06-52550419
info@oerbalans.nl
Lege Hearewei 41
9051 LG Stiens
KvK: 88905195

OERBALANS