IEMT

Samen terug naar de oorzaak

  • Praktijk aan huis
  • Oplossingsgerichte aanpak
  • Wetenschappelijk bewezen
  • Enthousiast en oprecht

Wat is IEMT

Heb je te maken gehad met verlies of een vergelijkbare traumatische ervaring. Is er een nare gebeurtenis in je leven geweest die je maar moeilijk kunt verwerken? Mogelijk heb je een angst of fobie opgedaan in het verleden welke je maar niet los kunt laten. Allemaal gevoelens waar mensen in het dagelijkse leven mee kunnen tobben. Integral Eye Movement Therapy, kortweg IEMT-therapie, kan je helpen om hier beter mee om te gaan. Dit doen we met behulp van oogbewegingen, een wetenschappelijk bewezen methode voor het behandelen van traumatische ervaringen. Bij IEMT praten wij niet noodzakelijkerwijs diepgaand over ‘het probleem’ en dat kan als heel prettig worden ervaren. Het enige wat je hoeft te doen is blijven denken aan het beeld wat een naar gevoel geeft. Na afloop hebben die beelden hun emotionele impact verloren en verdwijnen ze naar de achtergrond.

Waarvoor wordt IEMT ingezet

De IEMT-sessies in mijn praktijk hebben snel resultaat en zijn voor een breed spectrum aan klachten en negatieve gevoelens inzetbaar. Dit kan variëren van depressie tot lusteloosheid en chronische stress. Vaak komen mensen bij mij na het verlies van dierbaren of een traumatische ervaring. Andere voorbeelden waarbij IEMT helpt zijn angsten voor hele gewone dingen zoals een bezoek aan het ziekenhuis, faalangst, angsten als gevolg van een ongeval of andere vervelende situaties. Voorbeelden waarbij IEMT wordt toegepast zijn onder andere: faalangst, laag zelfbeeld, fobie, angst voor dagelijkse dingen, verlies- of rouw, stressreductie, depressie, burn-out.

Lees meer
Maak kennis met Coby

Even voorstellen..

Contact opnemen

Geheel vrijblijvend

Verschillen met EMDR

IEMT is verwant aan de EMDR-therapie (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), daar heb je mogelijk al eens iets over gelezen, ook hier wordt er gewerkt met oogbewegingen. Een belangrijk verschil is dat je bij IEMT niet hoeft te vertellen over je negatieve ervaringen, soms is dat namelijk ook helemaal niet in woorden uit te drukken.
Bij IEMT gaan we terug naar het moment dat jouw negatieve gevoelens zijn ontstaan en willen we op zoek naar de bewuste en onbewuste denkpatronen die daaraan gekoppeld zijn. IEMT is een oplossingsgerichte methode die als doel heeft nieuwe gezonde verbindingen te leggen in je brein. Je zult direct het resultaat ervaren.

Hoe ga ik te werk

Tijdens onze eerste afspraak bekijken we of deze therapie voor jou kan werken en of er geen belemmeringen zijn zoals oogproblemen of neurologische storingen. Het is tegelijk een kennismaking waarbij ik graag meer wil weten over jouw achtergronden zonder al te diep in te gaan op nare ervaringen. Bij een op zichzelf staande herinnering kunnen we mogelijk volstaan met een enkele IEMT-sessie. Ik zie echter vaak dat negatieve ervaringen dieper gaan en gekoppeld zijn aan andere emoties. Daar gaan we dan samen achter komen en natuurlijk zal de therapie erop aangepast worden.

Tijdens mijn behandeling geef ik je instructies terwijl je ogen mijn bewegingen volgen. Dit geeft je brein de kans om ervaringen uit het verleden te verwerken. Ze zullen vervagen of een minder negatieve lading krijgen. Het is een wetenschappelijk onderbouwde methode waarbij de behandelaar een HBO-opleiding moet hebben afgerond. Er wordt gewerkt met een vast protocol van vragen, daarmee ga ik je helpen de focus te verleggen naar je gevoel met als doel de herinneringen te neutraliseren. Mogelijk vraagt dit meerdere sessies.

Intake aanvragen

Direct aan de slag

Veelgestelde vragen

Meer informatie

Tarieven en vergoeding IEMT-behandeling

Het eerste consult duurt maximaal een uur en bestaat uit een korte kennismaking en de IEMT behandeling. Het tarief is € 100,- per uur. Het aantal behandelingen is natuurlijk afhankelijk van de (ernst) van je klachten. Omdat het een erkende behandeling is én omdat ik ben aangesloten bij Beroepsvereniging voor natuurgeneeskundig werkende professionals (NWP) / kwaliteitsregister RBCZ, kun je afhankelijk van je zorgpakket in aanmerking komen voor een vergoeding door de zorgverzekeraar. Ga voor meer informatie naar de website van Zorgwijzer.nl

Is je nieuwsgierigheid gewekt? Kom dan nu in actie. De eerste stap is de belangrijkste, daarna zal ik er voor je zijn en gaan we samen aan de slag. Heb je vragen? Voel je welkom en neem gerust vrijblijvend contact met mij op. Je krijgt altijd binnen 48 uur een reactie!

Gediplomeerd therapeut

Aanpak waarin de mens als één geheel centraal staat. Vanuit ons vak vinden we het van het grootste belang om ieders gezondheid te optimaliseren en preventief bezig te zijn ter voorkoming van ziekte.

Aangesloten bij:

Kom in contact

06-52550419
info@oerbalans.nl
Lege Hearewei 41
9051 LG Stiens
KvK: 88905195

OERBALANS