Mijn behandelwijze

Werken vanuit eerlijkheid en respect voor elkaar

  • Kijken naar de mens als geheel
  • Holistische mensvisie
  • Klachten bij de kern aanpakken
  • Persoonlijk plan van aanpak

De mens als geheel

Ik ben opgeleid tot OERsterk coach. Hierin staat de holistische mensvisie centraal. Het heeft me geleerd om op een andere wijze te kijken naar ziekte en gezondheid. Tijdens mijn verpleegkundige carrière lag de nadruk vooral op de behandeling van een ziekte met medicatie en omgaan met de beperkingen ten gevolge van die ziekte. Tegenwoordig ben ik meer van mening dat het juist van groot belang is om ieders gezondheid te optimaliseren en preventief bezig te zijn ter voorkoming van ziekte. Te veel mensen in Nederland zijn chronisch ziek, daar wil ik graag iets aan doen. Mijn huidige aanpak richt zich op de ‘oorzaak van de oorzaak’. Dus geen symptomatische benadering maar juist samen met de betrokkene op zoek gaan naar de oorzaak van de klacht. Lees meer

PNI-therapeut

Mijn positieve ervaringen als OERsterk coach hebben mijn enthousiasme voor deze zienswijze flink aangewakkerd. Veel principes vanuit de OERsterk opleiding zijn op de wetenschappelijke visie van de kPNI (zie hieronder) gebaseerd. Dus was het voor mij een logische vervolgstap om na het volgen van deze opleiding meer verdieping in deze materie te krijgen en mijn kennis te ontwikkelen om zo mensen integraal te kunnen begeleiden op zowel preventief als curatief gebied. Grondlegger van deze klinische psychoneuroimmunologie opleiding is Dr. Leo Pruimboom, biochemicus en fysiotherapeut. In dertig jaar tijd is zijn opleiding met succes in 16 verschillende landen uitgerold.

Maak kennis met Coby

Even voorstellen..

Contact opnemen

Geheel vrijblijvend

Hoe ga ik te werk?

Ik heb veel kennis op gebied van stress en de regeneratie van werkingsmechanismen in het lichaam. We bekijken jouw klacht niet als een momentopname maar als doorlopend proces. We gaan dus verder terug dan de klachten die je nu ervaart. Hoe was je ontwikkeling als kind, ben je eerder ziek geweest, wat heb je als mens doorgemaakt. Maar ook je huidige levensstijl komt aan bod. Ervaar je stress, hoe ga je om met gezonde voeding, krijg je voldoende beweging en hoe ziet bijvoorbeeld je bioritme eruit. Al deze factoren neem ik mee in mijn analyse van jouw situatie. We werken veel met vragenlijsten die je kunnen helpen bij dit proces. Mogelijk geef ik je advies om aanvullend medisch onderzoek te laten doen.

Aanvulling op de reguliere gezondheidszorg

Zoals je in mijn profiel kunt lezen heb ik veel ervaring in de reguliere gezondheidszorg. Wees je ervan bewust dat de behandelingen in mijn praktijk een waardevolle aanvulling zijn op wat je eigen huisarts voor je kan doen. Bij ernstige klachten zal ik je zeker doorverwijzen. De kracht zit in de goede samenwerking tussen de verschillende disciplines. Ik wil er altijd voor je zijn, er zijn geen randvoorwaarden zoals een doorverwijzing nodig voor een eerste afspraak.

Intake aanvragen

Direct aan de slag

Veelgestelde vragen

Meer informatie

Tarieven en vergoeding

Het eerste consult bestaat uit de voorbereiding, het intakegesprek en de uitwerking ervan. Tijdens dit eerste consult gaan we jouw ‘klachten’ inventariseren. Vervolgens ga ik dit uitwerken en stel ik een persoonlijk plan van aanpak op. Tijdens het tweede gesprek ga ik dit plan met je doorspreken. Het is afhankelijk van je klacht hoeveel behandelingen je nodig hebt. Het eerste consult kost € 100,- per uur, elk vervolgconsult is € 75,- per uur. Zorgverzekeraars vergoeden soms gedeeltelijk de kosten van een behandeling. Dit is afhankelijk van het aanvullende pakket dat je hebt. Lees er meer over op de website van Zorgwijzer. Natuurlijk kijk ik graag met je mee.

Alles begint met een eerste stap. Die ga je met mijn hulp zetten. Heb je na het lezen van deze informatie vragen? Voel je welkom en neem gerust vrijblijvend contact met mij op. Je krijgt altijd binnen 48 uur een reactie!

Gediplomeerd therapeut

Aanpak waarin de mens als één geheel centraal staat. Vanuit ons vak vinden we het van het grootste belang om ieders gezondheid te optimaliseren en preventief bezig te zijn ter voorkoming van ziekte.

Aangesloten bij:

Kom in contact

06-52550419
info@oerbalans.nl
Lege Hearewei 41
9051 LG Stiens
KvK: 88905195

OERBALANS